Президентът на ЦСКА скандално: Министър Кузманов скри нашия проект и обяви търг за базата ни!

7 Dni Bulgaria22.12.2021
андрей кузманов

Президентът на ЦСКА Александър Попов направи скандално разкритие в ефира на предаването „Златният гейм“ по „Диема Спорт“.

След като дълго време търпеливо изчакваше някаква реакция, той в крайна сметка обяви, че от клуба е входиран в Министерството на спорта инвестиционен проект за зала „Васил Симов“, с капацитет от 4 хиляди седящи места. Това бе направено още през юли, но и до момента никой от ведомството не е намерил за необходимо да потърси „армейците“ за разговор и обсъждане на проекта. А в същото време допреди седмица се водеше таен търг за наддаване за базите на „Четвърти километър“.

„В края на годината искам да покажа реално какво се случва. Бяхме фрустрирани от последните дни на служебния кабинет, когато министър Кузманов каза, че на мястото на „Червено знаме“ ще изникне оазис. Недоумявам как е възможно в тази зала, в която от 65 години са израснали легендарни имена, над 200 национални състезатели, намерили сме инвеститор, внесли сме инвестиционно намерение и никой не е намерил за нужно да ни каже една дума. За втори път намираме инвеститор, който може да направи нещо с тази база, а държавата не намира за необходимо да поиска среща с нас. В последните 30 години държавата не е забила един пирон, а ние сме инвестирали около 2 милиона лева за ремонт и наеми. Без тези пари, залата щеше да прилича на басейна, в руина. Няма спортен клуб в България, който да плаща наем, да прави реконструкция, а за сметка на инвестираните пари, те да ни увеличават наема, защото залата изглежда по-добре и стойността й се вдига“, изрази възмущението си Сашо Попов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ