„Форбс“ са идиоти! Някакъв Гошо Тошев бил по-голяма звезда от Лили Иванова“, а Магърдич – от Стоичков

7 Dni Bulgaria22.12.2021
Лили Иванова

Журналистът Георги Тошев е по-голяма звезда от Лили Иванова. А Магърдич Халваджиян и Лѝбо Нейков два пъти по-големи от Христо Стоичков. Така излиза според класацията на българското издание на сп. „Форбс“ за 70-те най-големи знаменитости в шоубизнеса.

Тошев е поставен на 14-а позиция в списъка на икономическото издание по значимост и влияние в родния шоубизнес, докато Лили Иванова е чак на 28-о място. Според уточнението на българския „Форбс“, класацията е изготвена „по стриктна методология, която се прилага вече 20 години“. Измерени са успехите от октомври 2020 г. до октомври 2021 г. При изготвянето на класацията „Топ 70 на българските знаменитости“ са взимани под внимание, „успех в тяхната област и конкретни постижения през изминалата година“.

Посочено е, че миналата година Георги Тошев е издал книгата „Тя, Цветана Манева“, но не е уточнено, че е издал и още една биография – на Богдана Карадочева и Стефан Димитров, не е отбелязано и участието му в подготовката на големия концерт на Соня Йончева пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София.

Аргументите Лили Иванова да е толкова назад в класацията – чак на 28-о място, никак не са убедителни, била отложила някои концерти от турнето си заради пандемията. Отчетено е все пак, че е издала 2 албума, както и 3-те поредни концерта пред препълнената зала 1 на НДК. Приходите от дейността на Лили, които се осъществяват чрез фирмата ѝ „LI Productions“, се очаква да надхвърлят 1,5 милиона лева през 2021 г.

Като знаменитост №1 в България е отличена Мария Бакалова – напълно заслужено. В десетката са още Григор Димитров (№2), Магърдич Халваджиян (№3), Евтим Милошев и Любо Нейков (№4 и №5), Иван и Андрей (№6 и №7), Христо Стоичков (№8), Нико Тупарев (№10). Азис е поставен на 12-а позиция, също доста преди Лили Иванова, а оперната дива Соня Йончева, която имаше забележителни успехи последната година, вместо на 2-о или 3-о, е чак на 13-о място, пише Лупа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ