Турчина, Бабичката или Пуйката е откраднал джипа на Плевнелиев! Има обаче чадър от МВР на Рашков

бойко рашков

Полицията проверява трима топавтоджамбази за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев от Ринг мол. Това са Митко Турчина, Илиян Бабичката и Пуйката, пише „Телеграф“, позовавайки се на информация от МВР.

Причината е, че по оперативни данни те разполагат със супермодерната машина, с която е прихванат сигналът от дистанционното за заключване и е подкаран джипът. Набегът става посред бял ден в събота пред очите на самата Деси Банова, която го е управлявала в същия ден.

Фактът обаче, че не са арестувани потвърждава думите на Банова, че те май имат чадър от МВР на Бойко Рашков.

„Пълен абсурд е това. Случва се за четвърти път в този мол, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група“, обясни съпругата на президента.

Банова отишла с модерния джип БМВ Х3 модел от 2020 г. на пазар в мола на Околовръстното. Забелязала мъж с раница, който се блъснал в нея. Малко по-късно по думите ѝ записал сигнала от дистанционното, а друг мъж го отворил безпроблемно, качил се и избягал. Бариерите били вдигнати, което улеснило джамбазите.

По думите на Банова това било скандално и все едно престъпността се е върнала в мутренските години. „Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото, влизайки в мола, вече не виждах въпросния мъж”, разказа тя пред Нова ТВ.

По думите ѝ сигналът от GPS-а показал, че возилото е тръгнало към Горубляне, но след това бил заглушен и вече следите му се губели. Според Банова джамбазите са го скрили в гараж. Допълни, че джипът е застрахован, но се надява полицията да го намери.

Криминалисти заявиха пред „Телеграф“, че машината, с която е записан сигналът и е отключен джипът, струва 20 000 лв. „Тя се модернизира през няколко месеца. Софтуерът ѝ се ъпгрейдва в Русия основно.

Трима автокрадци от тежкия контингент разполагат с такива“, обясниха те. Характерното е, че Митко Турчина, който е сред най-възрастните джамбази у нас, и Пуйката от Перник давали своите джаджи на други бандити да крадат с тях. Те не пипали нищо, за да няма за какво да ги арестуват. И двамата са с много криминални прояви и се водят за легендарни в този бизнес. Третият – Илиян Бабичката, също е задържан многократно, но след това пускан.

И тримата не са спирали през годините да въртят бизнес с крадени автомобили. Тепърва те ще бъдат проверявани дали стоят зад кражбата на джипа на Плевнелиев и на кого са дали машините си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ