„КирилП е голяяямо разочарование! Извинявайте, че ви подлъгах да гласувате за него“

46

„Някой все пак трябва да обясни на КирилП, че трябва да престане да нарушава Конституцията. Въобще, КирилП се оказа едно голяяямо разочарование за мен, съжалявам, че съм подвел някои от приятелите си във ФБ да гласуват за него.“

Това написа във Фейсбук Петър Воденски, който беше предложен за съветник във Външно министерство от министър Теодора Генчовска, пояснявайки, че вече е освободен от поста.

„В медиите има доста публикации по въпроса, цитират се премиерът Кирил Петков, партиецът от ИТН Тошко Йорданов и всякакви други тути-кванти, които, общо взето, твърдят, че няма да се назначават ченгета от ДС за съветници в политическия кабинет на външния министър. Не искам отново да обяснявам на невежите за лустрации и прочие, самият аз бях лустриран и кариерата ми на дипломат бе посечена, независимо от наличието на „Решение на Конституционния съд Нр.11 от 22.11.2011 по Конст.дело Нр.8 от 2011 г.“ – можете да го намерите в Гугъл и да видите какво гласи то“, пише още Воденски.

Той благодари на министър Генчовска за отношението през тези няколко дни на съвместна работа. И пояснява:

„За да не я вкарвам в капан да наруши и тя Конституцията, си подадох сам молба за освобождаване от длъжност. Тръгвам си от МВнР така, както дойдох. В крайна сметка има и едно такова нещо като „лично достойнство“. Бих работил отново за министър Генчовска, стига тя да прецени, че ѝ бих бил полезен. За КирилП, Тошковци и останалите като тях, не бих работил повече.“

Петър Воденски, роден през 1951 г., е секретен сътрудник „Велинов“ към Генералния щаб на Българската народна армия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ