Борисов: „Като се сетя за Цветанов и ме хваща срам! Новите летят надолу със страшна сила с нашите грешки

7 Dni Bulgaria24.12.2021
бойко борисов

Бойко Борисов даде разтърсващо интервю за вестник „24 часа“. В него той говори за много неща, включително и за „снимката“ с кюлчетата.

„Първо, никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят.

Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат – чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват.

Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на когото и да било и винаги съм смятал, че трябва да бъда еднакво и равно отдалечен. Аз не съм съгласен с решението на прокуратурата и по казуса с премиера Петков, но щом са го решили, аз го приемам. Толкоз.

Никога на никого няма да се харесва един разследващ орган. Нито ми харесва позицията, която заема Рашков като основна бухалка на Радев, нито ми харесва, когато има целенасочено действие към когото и да било от прокуратурата. В момента считам, че натискът върху тях е ненужен“, категоричен е Борисов.

Той си дава сметка, че във времената, в които Цветанов е действал като Бойко Рашков днес, партията е навлякла само негативи.

„Ние, защото не мога да кажа, че Цветанов е виновен и аз не съм знаел. Кръщаваше операции на имената на съдии, помните ли. Ние сме правили същото и ме е срам, като се сетя какво сме правили. Заради това сега е много оздравителен период за партията и хората в нея, за да не допуснеш повече такива грешки. Примерът ви е правилен. Те летят по нанадолнището с пълна сила, повтаряйки всички наши грешки. Само че ние го грешахме за 1 година, а те го грешат за 1 ден.

Прокуратурата и МВР са разследващи органи, те не трябва да се превръщат в репресиращи. Ако има промяна и ако има логични предложения, така че да няма законова възможност това да се допуска, то тогава кой човек е там, няма да има никакво значение. Именно заради това в МВР разделихме политическото от професионалното ръководство. А сега министърът в МВР е всичко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ