ПОЧТЕНО Е! Вицепремиерът на Слави в палат с кино за милиони, съсед е с дясната ръка на издирван бос

payimage-284748

Палат за милиони притежава семейството на вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, разкрива ПИК. Човекът на Слави в правителството на Кирил Петков живее в уникално имение в един от най-скъпите квартали в София – „Драгалевци“.

Семейният имот, разположен в подножието на Витоша на ул. „Ваклинец“ 26, е с над 1000 кв. м. застроена площ и вероятно повече от 2000кв.м. дворно пространство. В палата си Караджов може да се похвали със собствен киносалон и двуцифрен брой спални и тоалетни.

Около имението, което повече прилича на новопостроена прогимназия, отколкото на еднофамилна къща, е вдигната висока ограда със солидни бетонни основи. Дворът е своеобразен мини парк с много дървета, грижливо поддържана трева и стилно подрязани декоративни храсти.

Справка в сайтовете за продажба на имоти показва, че средната цена на имотите в Драгалевци за далеч по-непретенциозни жилища е около 1500-1600 евро на квадрат. Така според груби сметки имението, в което Караджови живеят, се оценява най-малко на 5 млн. евро или 10млн. лв.

Палатът на вицепремиера на Слави се води на фирмата на жена му „Пропърти Булинвест“. Съпругата на Караджов-Цецка Караджова, дори е записала седалището на дружеството си на въпросния адрес-ул. „Ваклинец“ 26.

Видимо от снимките, имотът в квартал „Драгалевци“ не се ползва за офис, а за семейна резиденция на Гроздан Караджов и жена му.

На тихата уличка, на която е разположен милионерският дом, живее и друга публично известна личност-съдружникът на Васил Божков Борис Бекяров. Освен съседи семействата Караджови и Бекярови са и неразделни приятели, разкриха пред агенцията комшии на баровските фамилии.

Пред имота на Борис Бекяров има фургон, който най-вероятно се използва от частни охранители, които бдят за спокойствието на дясната ръка на Васил Божков, който е обвинен за участие в ръководената от олигарха престъпна група. Имението на Караджов пък е опасано от десетки камери, ато в района иле не може да прехвръкне без знанието на регионалния министър.

Вицепремиерът Гроздан Караджов е добре познат в политическия живот на България. Той е сред първите служители на институт „Отворено общество“ на Джордж Сорос в България, а по-късно по време на управлението на Иван Костов е председател на Борда на БТК. Преди да бъде издигнат за вицепремиер и регионален министър от „Има такъв народ“, Караджов е депутат от Реформаторския блок и председател на транспортната комисия в парламента по време на управлението на кабинета „Борисов 2“.

Считаният за дясна ръка на Иван Костов обаче се прочу, след като беше разследван за източването на мобилния оператор „Теленор“. Тогава Караджов е обвинен като помагач на гръцкия гражданин Захариас Коцибос, който в инкриминирания период е бил изпълнителен директор на гръцката фирма собственик на телекомуникационния оператор. Умишлените действия на Караджов са довели до присвояване на сумата от 5 545 660, 51 лв. Става въпрос за сключването на договори с общо 21 фирми, през които „Глобул“ е източван в периода 2011-2012 г. 12 от фирмите са свързани или са собственост на Гроздан Караджов.

Напред във времето разследването срещу Караджов се прекратява. Най-вероятно настоящият вицепремиер се е споразумял със собствениците на „Теленор“, които са изтеглили оплакванията си.

Съпругата на Гроздан Караджов – Цецка, също може да се похвали със значителни активи. Фирмата й, която се нахождава в семейния палат на ул. „Ваклинец“ 26, е отчела 500 000 лв. печалба за 2017 г. и 1,2 млн. лв. печалба за 2018 г., откогато са и последните обявени годишни отчети.

На състоянието на семейство Караджови и на имението им със собствен киносалон в „Драгалевци“ може да завиди дори и вътрешният министър на Кирил Петков – Бойко Рашков. Макар и Рашков да е познат в кабинета на харвардите като имотен крал заради двореца с 12 тоалетни и фитнес, който притежава в столичния квартал „Младост“, палатът на силовия министър изглежда незначителен в сравнение с този на Гроздан Караджов.

Едно е сигурно, страната ни може да се похвали с правителство, съставено от милионери, на чиито имоти могат да завидят и най-големите европейски и световни политици.. Безспорно челото на класацията за най-богати министри оглавяват Гроздан Караджов и Бойко Рашков, които сумарно притежават имоти за десетки милиони. Да се чуди човек как са ги придобили, като цял живот са били държавни служители.

Палатът, в който живее вицепремиерът Гроздан Караджов

Солидна ограда обикаля двора на Караджов

Милионерският палат е разположен на тиха уличка в един от най-скъпите квартали в „София“

Имението на Гроздан Караджов разполага със собствен киносалон

През летните месеци растителността в двора на Караджов е грижливо поддържана, а дворът му прилича на мини парк

Огромни бетонни огради и внушителен брой камери подсигуряват палата на вицепремиера на Слави

По улицата, на която е разположено имението на Гроздан Караджов, не може да премине никой, без да остане незабелязан

Съсед на Караджов в „Драгалевци“ е дясната ръка на Васил Божков – Борис Бекяров

Пред имота на Бекяров има разположени специални кабинки, предназначени за охранители

Семействата на Караджови и Бекярови освен съседи са и неразделни приятели



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ