„Аз без пиратки мога, но предпочитам техния шум, пред лая на бездомните кучета“

7 Dni Bulgaria30.12.2021
Бездомни кучета

Не съм фен на пиротехниката. Но ако ме попитате дали предпочитам шума от пиратки на Нова година или ежедневния тормоз от лая на бездомните кучета, съм за първото. Пиянството и неговите ефекти поне имат период на действие. Това написа във фейсбук докторът по политически науки Мартин Табаков по повод забраната за заря в редица наши градове.

Още повече, че всички големи градове в Европа имат заря по определени поводи, но не ми е известно те да организират хор от воя на бездомни животни.

За съжаление, явно наплашени от определени НПО-та, общинските власти и създадените от тях ресорни структури в България се страхуват да въведат ред, когато става дума за цивилизационното съществуване в нашите градове.

В 21-ви век моят град е заложник на шум, който вдигат безпризорни животни. Когато Екоравновесие и местните власти биват сигнализирани порядъчно и регулярно, но не предприемат мерки, те провокират хората да вземат нещата в свои ръце. Да не говорим за това, че при подобно безстопанствено отношение, санкции трябва да търпи властта, а не гражданите.

Чакам с надежда този управител на селищно място, който ще дари средствата, предвидени в бюджета му за празненствата по Нова година, за да разрешаване на този кучешки проблем.

Щото аз без пиратки мога, но с тази животинска анархия не искам.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ