ГЕРБ: Получихме писмо от министър на Румен Радев, което показва, че Кирил Петков е голям измамник

7 Dni Bulgaria05.01.2022
payimage-512808

Министър-председателят Кирил Петков, в качеството си на министър на икономиката по време на първото служебно правителство на президента Радев, умишлено е източил язовир „Пазар дере“, за да заблуди обществеността, че са правени ремонти на водния басейн, без да има необходимост от това. Това заявиха представители на ГЕРБ-СДС в кулоарите на парламента. 

Тогава бившият икономически министър Кирил Петков даде да се разбере, че бившите управляващи от ГЕРБ са източвали държавни средства именно по тази схема.

„Да отбележим една симптоматика. Откриваме, че Кирил Петков има проблем при казването на определени истини и поредният негов медиен балон се спука. Даниела Везиева в последния си работен ден на служебния кабинет, в отговор на парламентарно питане на ГЕРБ-СДС даде яснота по казус, който беше широко медийно отразяван, когато Петков е бил противоконституционно министър на икономиката.

Пред медиите той се снима пред един язовир, за който се твърди, че никога не е бил пълен, че е е правен ремонт на него, без да има никаква необходимост и ние още тогава сигнализирахме, че този язовир е бил съзнателно източен“, заяви депутатът Александър Иванов.

В отговора на Везиева било посочено по часове и дати нивото на водата в язовира. Данните показвали, че язовир „Пазар дере“ на 31 май е бил пълен с 1,54 м. ниво на водата, а два дни по-късно бил празен.

Видно от графиката, само за три дни “Пазар дере” се оказва “на дъно”, което го прави много удобен за заснемане на апокалиптичните кадри с празния язовир.

„Има два начина водата да излезе от този язовир – единият е чрез изпаряване, а другият – с източване. Както е видимо от отговора на Везиева и метеорологичните изследвания, се вижда, че нивото на язовира е източено за два дни.

Два дни е подготвяна тази медийна изява, в която Петков се снима пред един празен язовир за да се заблудят хората, че са правени ремонти, без да има необходимост за това“, допълни Иванов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ