„Просто Киро“, или коя жена кара Кирил Петков да се прави на идиот, за да скрие какъв некадърник е

payimage-512811

Киро, „Просто Киро“, премиерът Кирил Петков, бе, играе шах с дете, ходи пеша по „Шишман“ и в Брюксел, тренира карате в Министерство на икономиката. Киро интервюира в Министерски съвет експерт вирусолог. Всичко се документира и се предлага на публиката. На снимки и на видео.

Какъв народен човек, какво нещо. Да очакваме в близките дни „Просто Киро“ да спре с голи ръце връхлитащ невинно дете бърз влак. Или да тръгне на стоп, без охрана от НСО, към Каспичан на среща с народа, взел под ръка само Ленчето от МС-то. Дали няма да го видим с потури и калпак да се хвърля в морето край Варна, за да хване кръста на Богоявление ? Едва ли. Това са остарели, закостенели, балкански суеверия и простотии. Несъвместими с модерния либерализъм и джендъризъм. „Просто Киро“ не е по тази част. Той е Харвард. Бъди като Киро.

Но като гледа човек непрекъснатите „непринудени“ изпълнения на премиера, остава с впечатлението, че той е решил всички проблеми на България. И разполага с много свободно време, в което няма какво да прави.

Осигурил е трилиони долари чуждестранни инвестиции, цената на тока в България е най-ниска в света, няма нито един болен от Ковид, лекарите направо си клатят краката-здравната система процъфтява. Строители в ускорени темпове довършват четвъртия тунел под Стара планина и десетата магистрала, то от магистрали няма къде да се разминеш. Български пенсионери протестират с искания за намаляване на пенсиите, които не могат да изхарчат. Един милион българи са се върнали у нас по почина на Киро Харварда, жертвал най-милото си, канадското гражданство, заради Майка България.

А някакви лоши хора твърдят, че „Просто Киро“ е неадекватен и не знае къде се намира, защото е пионка и кукла на конци на главния сценарист и кукловод на републиката Румен Радев. Не е вярно. Киро е като марсианец, току-що кацнал на планетата Земя. Не познава законите, нарушава конституцията. Но това не му пречи да решава кой ще маха и кой не.

Щеше да маха кмета на София, предполагам някой му каза, че това е изборна длъжност. Да сменя Гешев и да слага на негово място негов човек. Сега ще маха шефа на независимия регулатор КЕВР, без да му пука, че той се избира от парламента.

Киро е винаги учуден от всичко което му се случва. Учуден от цените на тока, учуден от скока на газа, учуден, че България е парламентарна република. Че има конституция. И, че има по-умни хора в България от него. И по грамотни. Нищо, че не са завършили курс в Харвард. Дрънка глупост след глупост. Всичко е вятър и мъгла, но облечено от пиарите му с такава патетика, че човек направо ще се разплаче от умиление.

Целият кабинет е такъв. От Кировци. Вижте дрънканиците на Сендов, на транспортния му министър, с четирите тунела, магистралите и „ТУНЕЛ НАД ДУНАВ“. Срамно е да ни управляват тези клоуни от петорната коалиция, ръководена и пряко командвана от Румен Радев. Обидно е за българите. Докато се „борят с корупцията“ „Просто Киро“, Асен Василев и другите комедианти от несъществуващата партия „Продължаваме промяната“ ще си оправят играта и накрая ще си оберат чукалата. А сметката ще плащаме ние. Всъщност ние вече плащаме за „промяната“ с минус 9 милиарда лева от бюджета, изчезнали някъде за един месец, с убийствените цени на ток, парно, газ, вода. С рекордната инфлация и безработица. И петорното увеличение на стоки и услуги.

Заради това бившата пиарка на Лукойл, сега на Петков, ни разиграва мили сценки с „Просто Киро“-карате, шах и ходене пеша за пред камерите. Комедия с клоуни, която скоро ще се превърне в трагедия.

Брейкинг.бг



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ