Министър Николов: Дали сме 53 милиона лева на Берое! Не ми трябват фенове от Стара Загора

7 Dni Bulgaria08.01.2022
payimage-516519

Берое е струвал на държавното дружество ТЕЦ „Марица Изток 2“ над 53.395 милиона лева. Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов в парламента, цитиран от колегите от „Дневник“.

„Надявам се, че на всички е ясно, че периодът на единовластие е отминал. Като министър не съм готов да посрещна опашка от футболни клубове, било то от София, Стара Загора или който и да е град. Като фен ви моля, бъдете внимателни и не забравяйте кой постави футболния клуб под политическа зависимост. И ако тези спасители са същите хора, моля ви, останете внимателни и занапред“, заяви министър Николов.

„В периода на управление на ПФК Берое от страна на ТЕЦ „Марица Изток 2“, натрупаните задължения на клуба са в размер на 53.395 милиона лева. Това се случило от 2011 г. досега. За същия период дружеството ТЕЦ „Марица Изток 2″, което е дало тези над 53 милиона на футболния клуб, е натрупало задължения към БЕХ в размер на 1.286 милиарда лева“, продължи Николов.

„Дружество със задължения, натрупани в рамките на десет години от над 1.285 милиарда, е дало над 50 милиона лева, докато самото то не успява да покрие оперативните си разходи, разходите си за функциониране, поддържане на работна заплата и т.н.“, добави министърът и посочи, че в ТЕЦ-а работят 2300 души, а в „Мини Марица Изток 2“ още 6900.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ