Министър на БСП се облажил с апартаментче от… Парламента! Завалията къта 160 бона за черни дни

7 Dni Bulgaria08.01.2022
георги гьоков

2021 година е била щедра към новоназначения социален министър Георги Гьоков. Освен с нов ръководен пост бесепарят се е сдобил и с ново жилище, при това ведомствено. Справка с имотната му декларация пред КПКОНПИ показва, че през изминалата година той се е облажил с апартамент в елитен столичен квартал, собственост на Народното събрание, простиращ се на 93 квадратни метра.

В София Гьоков няма свое имущество, затова ползвал държавно. В Стара Загора обаче не може да се оплаче от липса на имоти. От 1997 г. в Града на липите той притежава апартамент на свое име от 86 квадрата, както и вила с дворно място в близкото село Змейово, която е точно 100 кв. м, а целият парцел е 750. Неговата съпруга Жана е декларирала по-скромно имане – по 1/6 от апартамент в Стара Загора и къща с двор в чирпанското село Винарово.

На лизинг Гьоков си е взел и автомобил на марката „Опел“ за 49 хиляди лева, а с жена му имат и рено за 5 бона. Спестяванията в банка на социалния министър не са тънки като портфейлите на пенсионерите. В един от своите влогове той къта 105 хиляди лева, а в друг – 30 хиляди евро, или около 60 бона. Половинката му пък е успяла да спести 57 000 лева.

През декември миналата 2021 г. Гьоков е празнувал 60-годишен юбилей. Той е роден през 1961 г. в старозагорското село Любеново. Завършва специалност „Инженерство“ в Техническия университет в Габрово, но влиза бързо в държавната администрация. Бил е общински съветник и директор на Бюрото по труда в Стара Загора, а след това и депутат от БСП в 42-рото Народно събрание. После се преквалифицира на експерт в социалната сфера и работи по редица законопроекти в следващите парламенти.

Министърът на труда и социалната политика има един син Янчо, който още от времето на ГЕРБ дълги години работи в държавната администрация.

РЕТРО.БГ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ