Журналист: Чуждо разузнаване ми каза, че може да бъда убит! Поръчката е от Пеевски!?

атанас чобанов

Чужди служби разполагат с информация за заплаха срещу журналиста Атанас Чобанов от BIRD.bg. Тя гласяла, че е възможна физическа разправа с него на територията на България.

Пред Euroactiv.bg Чобанов разказва, че в петък в 12:05 получил обаждане от официално лице от чуждо правителство, че е под непосредствена заплаха и те са длъжни по закон да го уведомят.

„Заплахата е локална за България, но аз в момента съм в чужбина. Уведомих веднага българските служби, които бяха в неведение. До момента нямам никакво официално потвърждение, че нещо се предприема по този случай. Последната ми работа е свързана с Пеевски и лобистки договори на негови проксита с Тони Подеста. За мен е ясно, че поръчката идва от първия ред в Народното събрание (там седи Делян Пеевски – б.р.). Въпросът е какво прави новата власт, за да ни извади от позорното 111 място по медийна свобода“, коментира Чобанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ