Бащата на Кирил Петков е стар коцкар, избягал в Канада с любовница, а не с майката на премиера

кирил петков, баща

Спорна е биографията на бащата на премиера Кирил Петков, точно като неговата диплома от „Харвард“. Баща му освен известен учен и изследовател се оказва и донжуан, който заминал за чужбина без семейството си, а в компанията на друга жена.

Роденият на 13 юни 1958 г. в София Петко Петков се озовава в Канада още през 1988 г., преди големите промени. По онова време вече се бил запознал в Пловдив с майката на Кирил – Венета, с която учили в Пловдивския университет. Той следвал в специалността „Биология“, а тя за учител по български и литература. Двамата стават родители на син Кирил на 14 април 1980 г., докато са още студенти. Пет години след като завършил, бащата на премиера заминал за Канада с т. нар. „Кубински полети“, които бяха по редовната линия София – Хавана на тогавашния български авиопревозвач „Балкан“, но се извършваха с междинно кацане за зареждане в Канада.Точно при това кацане Петков скочил от самолета и се предал на канадските власти, като поискал политическо убежище.

Най-пикантното обаче е това, че в Канада той се озовал не със семейството си, а с друга близка до сърцето му жена. Съпругата му Венета и малкият Кирил останали в София и живеели в центъра на столицата, в същия апартамент, който премиерът обитава и днес. След като до ушите на съпругата му стигнала новината, че в Канада Петко е с друга жена, тя поискала да се разделят. Тогава той се върнал у нас, за да скрепи брака си и убедил Венета да тръгне с него и детето през 1994 г. Именно това е официалната година, която цялото семейство Петкови посочва като дата, на която са напуснали пределите на родината.

Когато обаче баща и син Петкови решават преди няколко години да се върнат в България, Венета не ги последва и остава да живее и работи в Канада, където е библиотекарка от дълги години. Впечатление прави, че с мъжа ѝ нямат нито една обща снимка в социалните мрежи от празник, пътуване или от дома им, което навява на мисълта, че вече не ги свързва нищо освен общата фамилия и синът им. В същото време близки приятели на Петко Петков непрестанно се шегуват с него и афинитета му към жените. Коментарите под негови фотоси във фейсбук гласят: „Пак забърса ново маце“.

Бащата на министър-председателя е работил в Софийския зоопарк и в БАН, бил е и учител по биология. Покрай научните си разработки е пътувал до редица опасни кътчета по света, за да изучава флората и фауната там. В последните години обаче се грижи за бизнеса на сина си и се е посветил на търговията с пробиотици, която всъщност превърнала него и Кирил Петков в милионери.

РЕТРО.БГ



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ