Шефът на „Булгаргаз“ направи на нищо властта: Асен Василев лъже, Кирил Петков е абсурден

7 Dni Bulgaria10.01.2022
payimage-62721
Твърденията на вицепремиера Асен Василев за износ и продажба на „евтин газ“ в Румъния от хранилището в Чирен са поредната измислица, която се тиражира в обществото. „Булгаргаз“ няма лиценз за търговия в Румъния. Дали се изнася през друга фирма ние няма как да знаем. Ние не можем да разследваме къде отива газа.
Това заяви изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.
Той беше категоричен, че се прави всичко възможно битовия потребител да има най-ниската цена. „Цената на суровина се образува от борсовите цени. Не можем да избягаме и да фалшифицираме нищо“, категоричен бе Павлов.
На въпрос информира ли дружеството някои от правителството за повишаването на цената на газа, Павлов отговори, че на 31 декември са изпратили писмо до Министерския съвет и Министерството на енергетиката с очакваната цена на газа през февруари и март и каква ще е ликвидната дупка, която ще се образува от въведения мораториум.
„Утре ще внесем заявление, с което ще предложим понижение в цената на газа през март с 12-13%“, заяви с ефира на Нова телевизия Павлов.
Относно атаките срещу дружеството, той уточни, че настоящият борд на директорите е назначен от служебното правителство. Самият той бил в „Булгаргаз“ от 2015 г. и определи твърденията на Кирил Петков за саботаж като абсурдни.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ