Шериф шашардиса полицията, спипаха го с друг мъж точно когато…

Полиция патрулка

За срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Разград е задържан Шериф Ш. Той е бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Задържането на обвиняемия е станало по време на специализирана операция по противодействието на наркоразпространението, осъществена от ОД на МВР в Разград под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура. В момент на сделка между обвиняемия Шериф и друг мъж в местността Пчелина край Разград двамата са арестувани.

При обиск и претърсвания на девет места в района  – в различни местности на открито и в помещения, са намерени и иззети укрити в тайници 30 000 таблетки, чието тегло е 11 кг и 400 грама. Върху всяка от таблетките имало надпис на латиница „Porshe“, а полевият тест на откритите наркотици реагирал на амфетамини.

Утре Окръжната прокуратура в Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Шериф Ш. Той е осъждан  три пъти и е реабилитиран за престъпление против собствеността, квалифицирана кражба и измами. Изяснява се ролята на втория участник в сделката с таблетките екстази.

Действията по разследването продължават.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ