Кола спря да изчака пешеходка, друг автомобил я прегази на пътеката!

655-402-peshehodna-pyteka

3 години лишаване от свобода, отложено с 5 годишен изпитателен срок, както и отнемане на правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 3 г. е наказанието, което Варненският окръжен съд присъди на шофьор на лек автомобил, нарушил правилата за движение, като не спрял на пешеходна пътека и с това причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка.

Съдът уважи искането на страните за съкратено съдебно следствие. Тричленният състав призна за виновен 27-годишния Георги Ж., в това че на 7 юли 2017г., шофирайки по пътя Варна – „Златни пясъци“, не е намалил или спрял на пешеходна пътека и не е пропуснал пресичащата по това време жена, която по-късно в следствие на нанесените й травми почива. Съдът наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4г. и 6м., което поради съкратеното съдебно следствие намали с 1/3 и определи за изтърпяване 3г. „лишаване от свобода“, като отлага изпълнението на наказанието с 5г. изпитателен срок. Освен това Георги Ж. е лишен от правото за управлява автомобил за срок от 3г. и осъден на плати направените разноски по делото в размер 594,32лв.  в полза на държавата.

Преди година водачът на автомобил „Пежо“ пътувал със съобразена скорост в посока курорта „Златни пясъци“. Приближавайки пешеходната пътека в близост до спирка „Изгрев“, той забелязва че друг автомобил е спрял пред пешеходната пътека и решава да го заобиколи. Не успява да забележи пресичащата в същия момент жена и я блъска. След удара, Георги Ж.  спрял и се опитал да окаже помощ на ранената пешеходка до пристигането на лекарския екип, който повикал. Жената била отведена в болницата, но въпреки положените медицински грижи и лечение по-късно починала.

Подсъдимият водач е с чисто съдебно минало, като в хода на разследването е признал вината си. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ