Гръм в парламента! Новият министър на културата: Моя предшественик Минеков е несъстоятелен

7 Dni Bulgaria14.01.2022
payimage-514606

Новият културен министър, кадър на Продължаваме промяната, Атанас Атанасов дебютира в пленарната зала на Народното събрание с новина, разобличаваща действията на предшественика му проф. Велислав Минеков.

Атаката дойде по повод подписания с фанфари меморандум между Министерството на културата и община Пловдив за изграждане на нова сграда на Държавната опера в града. Оказва се, както стана ясно от думите на Атанасов, че тези парафи нямат никаква законова стойност и ги определи като добро намерение. 

На 18 октомври 2021 г. след среща с кмета Здравко Димитров, служебният министър Минеков обеща ведомството му да помогне за изграждането на сграда на операта. Той оцени подобен проект на „около 30-40 милиона лева“.

По-късно пък през ноември двамата подписаха и меморандума.

По думите на наследника на Минеков обаче всъщност ведомството се е ангажирало само с това да помага за обединяването на усилията на страните по проекта за старт на инвестиционната инициатива за нова сграда и да работи за осигуряването на финансирането за целта.

„Не знам какви обещания е имало на кафе, но те не са били законово регламентирани“, отсече младият кадър на „Промяната“. И бе подкрепен от питащия какво се случва с меморандума на Минеков екс кмет на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ Иван Тотев.

„Това е ясно доказателство за работата на бившия министър на културата“, констатира Тотев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ