Майките от „Системата“ нападнаха Кирил Петков: С вашите некадърни политики вече убивате хора

7 Dni Bulgaria14.01.2022
Протест за оставка на Валери Симеонов (4)

„Вчера на дебатите и изслушването на Министър Гьоков – МТСП в НС, нито един народен представител не постави въпроса за най- ощетените от пенсионерите, хора с най-тежките увреждания! Ето и нашата реакция!“ пишат от „Системата ни убива“ във Фейсбук.

В поста си те публикуват и писмо до премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев, министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков, както и до ПП, БСП, ДПС, „Възраждане“, ДБ и „Има такъв народ“. В него те припомнят заявката при стъпването в длъжност на Василев, че ще бъдат подпомогнати най-уязвимите и хората с най-голяма нужда от подкрепа. „Настояваме това да се случи“, пишат още те.

В писмото си те посочват, че през 2018 г. хората с ТЕЛК над 90% с ЧП са наброявали 18 000, а с провежданите политики, днес те вече са 12 000.

„Като се има предвид, че те не емигрират остава да си мислим, че те просто умират. Това ли е целта да бъдат унищожени?“ питат от „Системата ни убива“.

„Хората с тежки увреждания, които не могат да работят, не защото не искат, а защото не могат физически и ментално да преодолеят уврежданията си и да бъдат пълноценни, така както на нас ни се иска, са наказани и нашата борба вече не е за техните права, а за тяхното оцеляване. Имат нужда като всеки човек да се хранят, за да оцелеят. Със седем лева на ден , това няма как да стане“, допълват в писмото си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ