Изключен от „ДеБъ“ разкри партията: Вкараха ни във фондове, където лапахме 4000 лв. за час работа

Методи Лалов

„Има разминаване между реалните причини и причините, посочени като основание за изключването ми. Реалните са, че аз назовах авторитарното лидерско управление. Сега съм изключен, че не съм ходил на заседанията на Столичния общински съвет. Нямам нито едно наказание от ОбС. Какво се случи – ВСС на Магдалинчев, Цацаров и Гешев не успя да ме уволни от съдебната система, „Да, България“ ме уволни от „Да, България“, заяви бившият съдия, а сега общински съветник в Столичния общински съвет – Методи Лалов.

Той беше изключен от „Да, България“, след като поиска оставки в партията.

„Имаше проблеми по отношение на комуникацията не само с мен, но и с останалите членове, игнориране на всеки, който проявява активност, която не се одобрява от ръководството. Всичко това доведе до ескалиране на напрежението. Половината ни група общински съветници от „Демократична България“ е в едни фондове, където се вземаха по 4000 лева за 1 час месечно работа. След моята намеса, когато се противопоставих на всичко това, вземат по 2000 лева за същото“, коментира пред БНР още Лалов.

Той припомни, че още в началото на 2020 година се е противопоставил на т.нар. „Коалиция на софрата“ в СОС:
„Видях, че това, което се говори публично, и това – което е като практика в „Демократична България“ – няма нищо общо. Започнах критика – първо вътрешна. Беше ми показано, че това няма да стане и само ще си изпатя. Не съм дошъл в ДБ, за да заемам каквито и да било постове, затова се наложи да се противопоставя публично“.

Лалов изказа мнение, че Христо Иванов и Антоанета Цонева смятат „Да, България“ за свой проект, в който „те трябва да колят и да бесят“.

„Те са учредители с още стотици хора. „Да, България“ е на Кристиан Таков, Мануела Малеева и на още стотици хора, не на Цонева и Ивайло Мирчев – те са функция на тези хора“, каза още той.

Според него от ръководството са бързали да го изключат от „Да, България“, за да не може той да изкаже критиките си към тях на националната конференция за избор на лидер, тъй като всички органи в политическата формация са с изтекъл мандат от година, а Христо Иванов е в оставка след лошия резултат на ДБ на последните парламентарни избори.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ