Почна се! Правителството зарадва бандитите: Масово градове минават на режим на тока

20

Създават се предпоставки за битова престъпност, след като в два града в Североизточна България и околните села се въвежда режим на тока. Това стана ясно от думите на кмета на община Вълчи дол Пепа Пенчева пред Нова тв.

Причините за режима на тока са непосилно високите сметки, непосилни за местните общини. Ръстът е троен.

Затова в община Вълчи дол въвеждат сериозната мярка. Кметът Пепа Пенчева споделя, че сметката на тока за ноември е три пъти по-висока – над 20 000 лв., а за декември над 40 000 лв. „С междинното плащане и компенсацията реално плащаме над 58 000 лв. От 00:00 ч до 5:30 ч ще бъде спиран токът в град Вълчи дол, а в селата електричество няма да има от 21,30  до 5,30 ч“, заяви тя.

Досега битовата престъпност беше намалена до минимум, но сега съм притеснена, каза кметът.

Такава мярка вече повече от седмица е предприета в община Дългопол, а други населени места също я обмислят.

На този фон в община Лесичово, Пазарджишко, също са въвели режим. По думите на зам.-кмета Веселина Милкова във всички населени места от общината бъде въведена мярката.

„Кметовете по населени места ще определят сами в кои часови диапазони няма да има ток и по кои улици. Всички се обединени около това сутрин от 5,30 до 7 ч и вечерта от 18,30 до 23 ч. да има улично осветление. При една консумация на ток от 9000 лв. през 2020 г. сметката за ток скочи до 26 000 лв. през 2021 г.“, разкри тя. И добави, че училищата и детските градини няма как да бъдат оставени без ток, но ще трябва да обмислят потреблението си на ток. Режимът ще бъде въведен тази седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ