Да изкараш държавна фирма на печалба 53 млн. лв.! И министър Руди Гела да те уволни, защото „не си от нашите“

7 Dni Bulgaria17.01.2022
payimage-517502

Печалбата на тотото за последната година е 11 милиона лева, обяви на прескоференция изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров. На среща с новия спортен министър Радостин Василев е било обяснено, че решението за махането на управлението на тотото е политическо, а не заради лошите резултати на тотализатора.

Любомир Петров показа графика, която сочи, че последните две години откакто този съвет на директорите управлява тотото е с рекордни приходи и отчисления към спортното министерство.

Следобед в 3 часа ще има нова среща с министър Василев, като ръководството на тотото трябва да бъде уволнено и няма да подава оставки. За разлика от преди обаче са взели решение да не обжалват уволнението.

Така се случи по време на управлението на служебния министър Андрей Кузманов.

Ето актуалното финансово състояние на БСТ:

За 2021 г. общата печалба ще бъде 53 млн. лв. (Това с сума от платените пари към инистерството и останалата печалба след всички разходи, уточни Петров – б.р.).

За 2020 г. цялата печалба е в размер на 38 млн. лв.
В процентно съотношение печалбите на тотото растат, като за миналата година той е 18%.

В момента по сметките на тотализатора има почти 50 млн. лв. Всички печалби ще бъдат изплатени с такава ликвидност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ