От последните минути: Партия подложи на невиждан рекет Гриша Ганчев, новият стадион под въпрос

7 Dni Bulgaria17.01.2022
payimage-517006

Както и се очакваше, Зелените рекетьори продължиха с атака си срещу реконструкцията на стадион „Българска армия“.

За това говори и мнението на общинския съветник Марта Георгиева относно ПУП и „хитруването на Фандъкова, че ужким няма да има строителство в Борисова градина. Да не пропускаме, че всичко това е с любезното съдействие на НАГ и гл. арх. на София – Здравко Здравков – същият, който е в конфликт на интереси в случая, поради тесните си отношения с Гриша Ганчев“, атакува Георгиева.

Същата, заедно с Тома Белев, който сега е заместник-министър от квотата на Зелените, още миналата година се заканиха, че ЦСКА нов стадион няма да строи. Очевидно вкарването им във властта от Кирил Петков, е накарало Зелените още по-лакомо да започнат да ректират Гриша Ганчев.

Вижте какво още твърди Георгиева, която е и едно от лицата на „София прайд“:

„Вместо да защити парка от строителство, което би трябвало да е целта на подробния устройствен план (даже в програмата на Йорданка Фандъкова за този мандат фигурира „Забрана за строителство в Борисовата градина“), проектът продължава да залага строежи, като се надява хората, които не са специалисти по устройствени планове, да не ги забележат и след време да е късно да протестират. Накратко, ПУП може да защити парка от строителство, но вместо това определя нови архитектурни обекти и спортни съоръжения.“

Напомням: в ПУП е предивдено изсичане до 80% на съществуващата алейна дървесна растителност.

Мъничко ще открехна вратата и на един друг парадокс, че огромен терен от почти 90 дка. изобщо са изкарани от картата на историческите насаждения в Борисова, за да не бъдат защитени вече по никакъв начин. Намират се, случайно ли, в съседство със Софияленд, а в тях е и апетитния 10 дка. лесопарк – поземлен имот ЧАСТЕН на „Литекс“ – Гриша Ганчев, същият, който се облизва върху терена на Армията“, твърди Георгиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ