Защо Киро Петков вдига пушилката „Гешев“? За да не обръща никой внимание на тази далавера, а и някои други

кирил петков, провиотик

Представители на бизнеса с хранителни добавки, който у нас се оценява на 330 млн. лв. пропишяха от назначението на новия шеф на БАБХ.

Според сигнал до ПИК това назначение е чист лобизъм и цели овладяване на целия бизнес от премиера Кирил Петкова. За Петков е известно, че дълги години произвежда и търгува с пробиотици, които също са хранителна добавка. Настоящият изпълнителен директор на БАБХ е помогнал за регистрацията на хранителните добавки продавани от канадеца. Запознати твърдят, че лично д-р Христо Даскалов е сертифицирал добавките на харвардския търгаш, твърдят в сигнала източници от БАБХ.

Агенцията по храните извършва регистрация и контрол на хранителните добавки – бизнеса на Кирил Петков и може да повлияе сериозно върху пазара на конкурентите с ред административни спънки.

Агенцията по храните контролира огромен обем от дейности и се използва много активно за натиск върху бизнеса с цел такса спокойствие, правилни потоци на определени стоки и гласуване по време на избори.

Зад назначението на Даскалов прозира и желанието за овладяване на целият транспорт на хранителни продукти и добавки през границите на България и финансовите потоци свързани с това.

Не на последно място са обществени поръчки в размер на стотици милиони лева, както и множеството европрограми минаващи през БАБХ. Силното влияние върху земеделски стопани, фермери, преработвателната промишленост и магазините и заведенията също са под контрола на БАБХ.

Като човек от „бранша“ Петков е напълно наясно с възможностите на агенцията и е твърдо решен да я овладее.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ