Голяма уста от ДСБ получи домашна сметка за ток от 1 700 лв. и предупреди: Народът ще се надигне

7 Dni Bulgaria18.01.2022
17

Един от най-немирните и устати политици в ДСБ – Владимир Великов, се „похвали” със зверска сметка за ток през декември. Тъмносиният политик показа фактурата си, на която ясно се вижда, че за декември трябва да плати 1679 лева, което е, меко казано, шокиращо, когато не става дума за промишлен ток.   

Очевидно противник на замразените цени на ток и парно, Великов обясни, че четирицифрената сметка идва точно от това. И предупреди своите дето са на власт, че народът ще се надигне.

„По-долу е домашната ми сметка за електричество от вчера. Досега никога не съм плащал повече от 500 лв.

След разговори с доставчика, съмненията ми са, че заради мораториума, декемврийската сметка е надписана, а за януари ми искат депозит в размер на 45% от нея.”, сподели Великов.

Според тъмносиния политик,  това дружеството се опитва да си осигури cash-flow, за да не фалира.

Според него, съвсем скоро е възможно хората да скочат на бунт, ако неговият случай е масово явление.  

Ако съм прав и това е сравнително масова практика, не ми се мисли до какво недоволство ще доведе, заключи Великов.

През декември, парламентът прие решението за мораториум върху цените на ток, вода и парно за първото тримесечие на годината, за да смекчи удара по бюджетите на хората от следващо поскъпване.

Решението обаче бе прието с противоречиви оценки, като десните обявиха, че това противоречи на пазарната икономика, в която няма как държавата да определя цените на регулатора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ