Бяс в България срещу Кирил Петков: Позор! Оставка! Неграмотник! Българоубиец! Тъпанар!

7 Dni Bulgaria18.01.2022
кирил петков, македония 2

Истински взрив в мрежата предизвика изказването на Кирил Петков, че фашисткият режим в много европейски държави е направил ужасни неща. “Ние трябва да говорим за фашистки режим например, а не за български фашистки режим, например.“ Според коментаторите в социалните мрежи с думите си премиерът на България легитимира всички лъжливи твърдения, с които страната ни от години се бори, че у нас е имало фашистки режим, най-малкото – били сме съюзници с фашисти. Други го определят като неграмотен.

Вижте и част от коментарите:

Виктор Димчев:

Дядовците ни, отдали живота си за Македония, са фашисти.

Дори не са българи, фашисти са.

Фашизмът е зло.

Национал-социализмът е зло.

Тяхната битка донесе зло.

Заради това зло днес премиерът Кирил Петков ги определи като фашисти.

Дядовците ни.

Това е промяната, която извоювахте, деца и внуци на фашисти.

 

Виктория Георгиева:

Затворете му устата на този човек, бре… Сакото ще го преживеем някак, но това е скандално просто: “Ние трябва да говорим за фашистки режим например, а не за български фашистки режим, например.“

Не схваща ли „просто Киро“, че така легитимира всички лъжливи твърдения, с които страната ни от години се бори, че у нас е имало… фашистки режим, най-малкото – били сме съюзници с фашисти.

Не само това – легитимира и езика на омразата, защото твърди, че е имало фашизъм, което логично ще доведе до още по-агресивно говорене срещу нас.

Легитимира и юго наратива по оста фашизъм-антифашизъм.

 

Бойчо Бойчев:

Преди около час в Скопие Кирил Петков декларира, че едноличният режим на НВ Цар Борис 3 е „фашистки“, в Царство България е имало „фашизъм“ и България е извършила „ужасни“ неща по време на администрирането на тези територии.

Не, неграмотни Кириле! Цар Борис НЕ е фашист и в България никога не е имало фашизъм! Цар Борис е български супер националист и безспорен водач на народа ни по време на царуването си! България не е извършила ужасни неща там, а е инвестирала милиарди долари български пари, за да спомогне за материалното дередже на българите там, които са докарани до крайна нищета от режима на сръбския крал.

Кириле, ти си позор!

Оставка!

А сега внимание – Говори ФАШИСТЪТ

 

Николай Ненчев:

Не, не съм съгласен, че македонските власти са унижили нашия премиер-министър! Той сам се е унижил. Съгласил се е да бъде унижен! Защото всеки запознат с протокола знае, че всичко, между двете страни, предварително се съгласува! Кирил Петков очевидно е приел да бъде поставен в тази унизителна позиция!

Димитър Стоянов:

В опит да се изкара дипломатически супермен заради визитата си в Скопие Кирил Петков се оплете по абсолютен начин не по коя да е тема, а точно по историческата. Конкретен период от историята на България беше определен от действащия министър-председател като „фашистки режим“, визирайки най-вече времето на Втората световна война (макар че неговите коалиционни партньори от БСП принципно го връщат чак до времето на Александър Цанков). Тук би следвало да се зададат няколко въпроса (ако, разбира се, ПР-ът на „Продължаваме промяната“ Александър Бойчев позволи): 1. Запознат ли е премиерът Кирил Петков, че по времето на Втората световна война българската държава спасява 50 000 евреи? В този цялостен процес участват хора като Димитър Пешев, подпредседател на Народното събрание, Тодор Кожухаров, Атанас Буров, Александър Цанков, митрополитите Стефан и Кирил, общественици като Елин Пелин, в небивало за времето си обединение на представители на държавата, политическия, културния и стопанския елит. 2. Запознат ли е Кирил Петков за ролята, която има Н.В. Цар Борис III в спасяването на българските евреи по време на войната? Чувал ли е за думите, които произнесени през 1961 год. от главния израелски обвинител Яков Бар-Ор на процеса в Йерусалим срещу Адолф Айхман, а именно „Борис е бил герой. Той е блокирал напълно Айхман и е защитавал българските евреи“. Бих му препоръчал настолно четиво – „Извън хватката на Х. Героичното спасяване на българските евреи“ от проф. Михаел Бар-Зоар. И въобще за цялата непреклонност на Царя по този въпрос. 3. Чувал ли е Кирил Петков за думите „Докато съм цар, българска майка няма да върже черна забрадка заради загинал във война син или съпруг“, отново произнесени от Цар Борис III? И знае ли, че по време на Втората световна българската държава не изпраща НИТО ЕДИН български войник да се бие на страната на Германия, независимо натиска за български войски на Източния фронт, че дори и в Африка? 4. Дава ли си сметка Кирил Петков, че единствено системната позиция на България по това време я е спасила от превръщането ѝ в зона на конфликт? Отново една книга – „Спомени и размисли“ на маршал Жуков, където се описват приготовленията на Червената армия за операция срещу България. В която е трябвало да участват 258 000 души, 6 305 оръдия и минохвъргачки от всички калибри, 470 танка и самоходни артилерийски установки и 726 самолета. И страната да бъде разсечена на две с фронт, който се простира по линията Гюргево-Попово-Котел-Карнобат-нос Св. Агалина. Но това не се е случило. Знае ли Кирил Петков за какво изобщо говори? Запознат ли е министър-председателят с не толкова далечното ни минало? Защото отвъд всички напудрени фрази и умишлени усложнени мисловно конструкции в стил „Това, което имаме като отношения“, прозира едно доста плашещо неразбиране не само на македонската тема, но и на последните над 100 години българска и балканска история.

Георг Георгиев

Вероятно всеки е чувал: „Посещението на … се оказа провал”. За съжаление днес на мястото на трите точки е името на българския премиер. Казвам това наистина с тъга и нито следа от злорадство. Външната политика е единствената, в която няма партийност, няма цветове и отбори, а само интереси – национални интереси. Новината от Скопие е, че няма новина. Поне не и дипломатическа. И за щастие, че на фона на „отсъствието на териториални претенции от РСМ към България” не ми се мисли какво друго можеше да се произведе. Интересно е обаче с какви мотиви след днес българското правителство ще се противопоставя на най-злостната антибългарска опорна теза, че сме наследници на фашисти, след като посред Скопие министър-председателят Петков на практика я призна за вярна и я легитимира? За жалост в историята ни не липсват дати, които носят печални определения. Лично аз и в най-мрачните си представи не съм очаквал някога да стана свидетел на такава. 18 януари 2022 г. – денят, в който България остана на „втори план  

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ