Бойко гръмна с новина, подобна на тази от Кирил Петков в Македония: Банско остава българско!

7 Dni Bulgaria19.01.2022
банско

Бойко Борисов коментира темата с посещението на Кирил Петков в Северна Македония.

„Положили са огромен труд поколения политици като Желю Желев, Стоянов, Първанов, Плевнелиев, но ние успяхме да постигнем договор за добросъседство, който преди няколко дни се подкрепи като брилянтен без никаква поправка. В него е казано как трябва да се работи“, каза Борисов.

И добави иронично: „Аз за първи път спах спокойно, защото вчера разбрах, че народът там нямало да напада България и няма да има териториални претенции. Знам само, че пред мен години наред никой не ми е казвал, че те няма да имат претенции към териториите ни. Та спете спокойно, българи, Банско си остава българско и ще ходите на ски. Македонците няма да ни нап адат с българските танкове“.

След това изказване хората в залата изригнаха в смях.

А Борисов допълни: „Това е все едно да идем при румънците и турците и да им кажем: нямаме претенции към вас и няма да ви искаме еди какво си. Те ми излизат с новина, че няма да имат претенции. Към кое да имате претенции? Ние всички искаме да влезете в ЕС и първи признахме и ви подкрепихме за НАТО. Да, историята е важна, но това е странно“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ