Киро не е идиот, а голям идиот: Да оставим фашистка България, важното е, че ще летим със самолет до Скопие

7 Dni Bulgaria19.01.2022
payimage-517652

Запитан за изказването си вчера в Република Северна Македония, в което твърди, че в България е имало фашистки режим, днес премиерът Кирил Петков не успя да отговори точно какво е искал да каже.

„Аз искам да кажа нещо по-генерално от това за вчерашното ми посещение в Северна Македония. То беше много конструктивно. Всъщност какво се случи? От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, от друга страна те ни дадоха нота, която се надяваме да получим от две години. Тази нота е много по-важна от късо и дълго име. Какво всъщност казва тя – „Република Северна Македония няма претенции към териториалната цялост на България“. Това е нещо, което е много нормално те да кажат, но за да се стигне до нея, се е преговаряла дълго време. Благодарение на конструктивния ни подход, отивайки там, я получихме. Тук трябва да се разбере, че визитата ни в Северна Македония вчера беше голям успех. Сега имаме още много работа да вършим“, подчерта Кирил Петков.

„Трябва много ясно да се обсъди в историческата комисия. Това е част от работните групи. Аз няма да отговарям за всички работни групи. Те ще обсъдят и част от историята, в която е имало фашистки режим в цяла Европа, всички знаем за това, и как това е повлияло и на територията на днешна Република Северна Македония. По този въпрос трябва да се влезе в детайл в историческата комисия. Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме транспорт, връзка София-Скопие, за 60 дни“, посочи още премиерът, като не можа да довърши около какво още са се обединили България и Република Северна Македония, тъй като беше прекъснат от журналистите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ