Шеф Иван Манчев сготви в ефир вечно мрънкащия президент Радев, помогна му политолог

payimage-517653

Президентът има подкрепа, каквато няма нито една политическа партия. Партиите са като лилипути в сравнение с президентската институция. Това коментира в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

По думите й, той ще бъде натоварен с много задачи. „Остава като най-силна политическа фигура. Това не е негово желание и стремеж. В този втори мандат той трябва да има грижата за репутацията на България, за съсредоточаване на енергия, която да е за общи каузи“, посочи тя.

„Битката между ГЕРБ и президентството продължава. Срещи кого да се борят ГЕРБ, другите са по-слаби и от тях“, подчерта Буруджиева.

Според нея сега всички проблеми и гафове на правителството ще се отразят на президента. „Ако има криза и отидем на предсрочни избори, президентът пак ще е централна фигура. Нещата не изглеждат никак лесни в началото на този мандат“, обобщи тя.

Темата с встъпването на Румен Радев във втори мандат коментира и шеф готвачът Иван Манчев. По думите му, президентът трябва да бъде обективен в преценката си. Както е бил коректив на предишното управление, така трябва да е и сега.

„От друга страна, неговата дума се чува и вижда и тя трябва да си седи на мястото. Той трябва да бъде коректив и да дава визията на пътя, който вървим. Влизаме ли в реториката кой прав, кой – крив, нищо няма да направим.

С днешното си изказване влезе пак в риториката да обвинява другите. Това обаче вече свърши“, подчерта Манчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ