Радев видя, че се Киро Канадеца се проваля! Вече се гради президентска партия с нов усмихнат идиот

7 Dni Bulgaria20.01.2022
86

Гласят Атанас Пеканов за лице на нова партия на държавния глава Румен Радев. Тази версия тресе политиканите, като се базира на гласове от разнообразни партийни централи.

Новата групировка се очаквало да бъде дясноцентристка и за нейно лице бил определен някогашният вицепремиер в двете служебни държавни управления на държавния глава Атанас Пеканов, който да бъде в контраст на оглавилия “ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Новата групировка, както си му е редът, е заредена с нови упования и това проличава и от името ѝ – “ Ново начало „.

Със задачата по построяването на структурите ѝ са се заели същите доближени до държавния глава Румен Радев, които помогнаха преди няколко месеца да се роди групировката „ Продължаваме промяната “, която през днешния ден е отпред на властта в страната.

Обхождани са още веднъж партийни ядки на Българска социалистическа партия, на ГЕРБ, както и на “ Изправи се.БГ “ на Мая и са канени хора да се причислят към новия план на държавния глава, оплакват се партийни деятели.

За никого в страната към този момент не е загадка, че връзките сред държавния глава Радев и министър-председателя Петков са обтегнати, въпреки че различията ловко да се прикриват.

Наблюдателите просто чакат първия очевиден знак за разнобоя сред „ Дондуков “ 2 и „ Дондуков “ 1, който ще пристигна от първата рецензия, която президентът обществено ще насочи към държавното управление.

Радев даде поръчка за това в словото си пред народните представители в сряда, когато се закле за повторно като държавен глава.

Политолози обаче са скептични за триумфа на „ Новото начало “, поради времето, в което то се приготвя. За да разцъфне една нова конструкция, е належащо скоро да се задават парламентарни избори на хоризонта. А такава възможност няма – и гласоподавателите, и партиите са изтощени от изборния маратон предходната година. За предварителни избори се приказва едвам за 2023 година, дружно с постоянните локални избори.

Ако обаче хора на държавния глава настойчиво са се захванали за новия план, това би могло да значи, че на „ Дондуков “ 2 се съмняват в способността на кабинета „ Петков “ да се оправи със сериозните провокации като цените на тока и горивата, които влекат след себе си всеобщо обедняване и обществено неодобрение – нещо, което се през зимата на 2013 година Явно, на „ Дондуков “ 2 са пресметнали такава възможност и се готвят за нея.

Друг е въпросът, че обединения, които нямат витален корен в живота, а са инженерингови планове, рядко са дълговечни, само че по тази причина пък основават краткотрайни публични илюзии. Още по-същественият въпрос е, докога Радев ще основава партийни планове, които разрушават политическата система в страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ