Жесток екшън! Крадец на „Рейндж Ровър“ даде отпор на ченгета, влачи полицай 20 метра в София…

полиция

На трима криминално проявени мъже – на 42, 38 и 32 години, са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Те са арестувани, след като били обявени за общодържавно издирване по досъдебно производство за кражба на автомобил, съобщи пресцентърът на МВР.

През месец юни, в хода на спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства, служители на СДВР забелязали мъжете – активен криминален контингент по линия „противозаконно отнемане на МПС“ – да се придвижват към вилна зона „Малинова долина“ със „Saab 9-3“ със софийска регистрация и „Range Rover Sport“ с чуждестранна регистрация. Полицаите проследили автомобилите и видели, че тримата демонтират регистрационните табели на джипа. В този момент подали звукови и светлинни сигнали и пристъпили към задържането им.

Единият от извършителите обаче се качил на ровъра и потеглил с висока скорост, удряйки челно служебен полицейски автомобил, а другите двама побягнали към близката гориста местност. Въпреки опита да бъде спрян, водачът увеличил скоростта и продължил по черен път, влачейки полицейски служител в продължение на 15-20 метра и създавайки реална опасност за живота му. След като с превозното средство разбил железен портал на строителен обект, изоставил колата и хукнал към близката гориста местност.

В хода на разследването е установено, че автомобилът с чуждестранна регистрация е противозаконно отнет от паркинг пред столичен хотел на бул. „Цариградско шосе“. При процесуално-следствените действия от сааба, използван от автокрадците като работен, полицаите иззели множество вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Тримата задържани са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 346 от НК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ