Горски стражари тръгнаха на рутинен обход без да подозират на какво ще се натъкнат

Forest with Sun Behind

Автомобил и 40 кг семена от липа са задържани при проверки на горските стражари в ДГС „Суворово”. На нарушителите, които нямали необходимото разрешително за бране на билки за стопански цели, са съставени три акта и два констативни протокола по Закона за горите.

3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на ДЛС „Балчик”. Служителите на стопанството са съставили акт за нерегламентирания добив на недървесни продукти.

Проверките в ДГС „Преслав” през изминалата седмица са завършили с два акта, а в ДГС „Нови Пазар” е съставен един констативен протокол.

От 6 август досега служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към

Североизточно държавно предприятие са извършили общо 708 проверки. 119 от тях са на обекти за добив на дървесина, 142 – на превозни средства, 426 – на ловци, а останалите 21 – на други физически лица.

При съмнения за незаконен добив на дървесина подавайте сигнали на телефон 112, апелират от СИДП. В разгара на пожароопасния сезон от предприятието призовават гражданите да спазват стриктно правилата за безопасност, да не палят стърнища и да изхвърлят отпадъци само на определените за целта места.

 

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ