Копейкин и Тошко на Слави, марш бързо в едно КОВИД-отделение! Не заставайте срещу народа, ей!

7 Dni Bulgaria22.01.2022
Костадин Костадинов

След бурни многочасови дебати парламентът прие зеления сертификат да важи и за депутатите. Противопоставиха се парламентарните групи на ИТН и „Възраждане“. И двете партии не участваха в гласуването. Така си оставиха вратичка, ако някой ден нещата се обърнат против тях.

Депутатите на „Възраждане“ заплашиха с Конституционен съд и демонстрации пред парламента. Нищо, че сума ти от тях се оказаха ваксинирани. Ей заради такива като тях народът се отврати от политиците.

Очевидно яхнали антиваксърството, двете партии ще разчитат на това, за да просъществуват в парламента. А на всички е ясно, че освен благинките на депутатството парламентарното присъствие носи и доста тлъсти партийни субсидии. На никого не му пука, че недоверието към ваксините у българина се дължи на недоверието към институциите, партиите и политиците. Едно такова поведение, за съжаление, само подхранва антиваксърските настроения. Затова и често сме първи в класациите по смъртност, затова треперим за свободните места по болниците. И в същото време игнорираме не само ваксините, но и мерките против коронавируса.

Добре би било политици като Костадин Костадинов от „Възраждане“, известен повече като Копейкин, и Тошко Йорданов от ИТН да отидат и да поработят по няколко часа като доброволци в Ковид отделенията. Нека да видят истината отвътре, да почувстват преумората и изтощението на лекари, сестри, санитари. Да усетят тревогата в очите на болните, да постоят пред интензивните отделения. Пък да видим дали ще развяват антиваксърството, дали ще се противопоставят на зеления сертификат.
Всеки политик може да се кланя на изток или на запад, да обича или да мрази янките или руснаците. Но срещу народа си няма право да застава. И да вземат всички, дето се занимават с политика, да прочетат внимателно резултатите и анализите от последното преброяване. Защото са шокиращо стряскащи.

 Доктор Петър Даскалов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ