Бивш шеф напусна днес БСП! Намекна, че нова лява партия ще се появи, на Манолова ли е!?

Михаил Миков

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията. Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от Корнелия Нинова.

„БСП очевидно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото й влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си казаха думата“, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков, съобщава „Сега“.

По думите му вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на партията да констатират, че не са членове на БСП. „И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. „БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.

Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи за обсъждане. Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под „фойерверките на големия въпрос за спасяването на г-жа Нинова“.

Според Миков е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което е момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия. Такъв разговор трябва да започне, смята той.

„Нещо страшно се случва в БСП. Няма да можем да се изправим“, заяви Крум Зарков. Той допълни, че е чул слухове за това, което се готви, но въпреки това е бил изненадан от „фарса“, който се е разиграл в събота. „Да, изненадах се, не очаквах, че Нинова ще се скрие от състезанието зад 415-те делегати, гласували против оставката ѝ“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ