Идиоти, сър: Министър Руди Гела даде на тенор от операта да управлява милионите на тотото

7 Dni Bulgaria23.01.2022
радостин василев

Депутат и тенор от Държавната опера-Пловдив са в новата управа на тотото, става ясно от подаден документ в Търговския регистър.

Изпълнителният директор Любомир Петров и членовете на управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов са освободени със заповед-протокол № РД 09-52/ 21.01.2022 г., на основание чл. 8 т. 19 а от Закона за физическото възпитание и спорт, чл. 13, ал. 5 от Закона за хазарта и във връзка с писмо № 04-07/14.01.2022 г. от министъра на финансите, Радостин Василев нареди да бъдат освободени Любомир Стефанов Петров, Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов.

На тяхно място са назначени Георгий Султанов, Росен Иванов и Александър Тодоров. Последният е настоящ депутат от ИТН, на 32 години от Хасково и е гласен за изпълнителен директор.

Георгий Султанов е тенор от Държавна опера-Пловдив. Той е внук на големия ни актьор Петър Слабаков и бе предложен за министър на културата в несъстоялия се кабинет на ИТН.

Според някои позицията на Тодоров е в разрез със Закона за правната помощ, а той гласи, че депутати не трябва да заемат висша публична длъжност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ