И ченгето на Румен Радев съсипа Кирил Петков: Като не се справя правителството, ще си ходи, друго ще дойде

7 Dni Bulgaria23.01.2022
payimage-504764

Шефът на Стратегическия на Румен Радев –  Александър Маринов – не изключи вероятността кабинетът Петков да не се справи и пак да ходим на избори.

„Никой не е казал, че това правителство ще бъде завинаги. Това правителство може да не се справи и хората могат да изберат друго“, заяви бившият агент на ДС пред БНР.

Маринов подчерта, че президентът има добронамерено отношение към правителството и ще работи с него, докато следва програмата си.

Според него изпитанието било двойно по-силно и заради външнополитическата картина. „Засега се справят прилично, въпросът е да се учат от грешките си и да вървят напред“.

В нито един вариант, обсъждан в президентската институция, не се предвижда разширяване или промяна в правомощията на президента“, увери той.

По темата НАТО- Русия Маринов беше категоричен, че ако се стигне до реален конфликт в Украйна, България ще бъде между чука и наковалнята

„Има различни гледни точки за Русия, за НАТО, за САЩ. Но суверенитетът, националното достойнство, интересите на България са над всичко. Единодушието на институциите въпреки махленските реакции е добър знак, че разбираме нашето място, нашето свещено право да управляваме съдбата си… Ако напрежението ескалира до реална конфликтност, ще бъдем поставени в трудно положение, защото ще бъдем поставени между чука и наковалнята. Заплахите трябва да се приемат със сериозен анализ, с изготвяне на варианти за действие. Тук е важно единодействието, не е нужно състезанието кой по-силно ще се изкаже и кой по-силно ще се тупа в гърдите“

Шефът на Стратегическия съвет на президента изрази своето мнение и за конгреса на БСП и оставането на Корнелия Нинова начело на партията. Според него една партия защитава най-сериозно позициите си, когато демонстрира принципност, спазване на уставни положения, увереност и когато не шикалкави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ