Депутат на Копейкин си взе за съветник измамник с офшорка, която дължи близо 2 млн. на НАП

payimage-517065

Депутатът от „Възраждане” Елена Гунчева е била съветвана в сферата на „финанси, икономика и европейски фондове” от Стефан Бъчваров, който е назначен за неин нещатен парламентарен сътрудник, съобщава „Bird.bg“. Бъчваров е свързан с офшорка на Сейшелските острови и с 24 фирми, от които 5 имат над 1,6 млн. лв. задължения към НАП. Преди време той е бил активист на БСП.

Стефан Бъчваров е управител на 5 фирми със задължения към НАП в големи размери: ПУРА ВИДА 13 ЕООД с 594 хил. лв., ЗЕРО ГРУП ООД с 541 хил. лв., АЛЕСТРА ЕООД с 262 хил. лв., ВИНАРСКА ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД с 172 хил. лв., и КУКИ ЕООД 72 хил. лв.

В две от тях Бъчваров е едноличен собственик чрез друга негова фирма – Агенция Сити Консултинг ЕООД.

Общите задължения към НАП на фирмите управлявани от нещатния сътрудник в парламента са над 1 милион и 640 хиляди лв. Данните се засичат благодарение на информационната система на БРРД, която обединява различни публични регистри за проследяване на активите на властимащи и оперативно интересни лица.

Изданието констатира и нарушения на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Бъчваров е управител и на фирми с чуждестранно участие, които не са декларирали действителни собственици



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ