Стига занимавали хората с удавените деца и жертвите в Италия! В България Бойко пусна криза, по-голяма от КТБ!

бойко борисов

Сривът на Търговския регистър се неглижира така, както управляващите навремето неглижираха фалита на КТБ. Това заяви бившият депутат Осман Октай пред Фрогнюз.

„Случаят с Търговският регистър дори не е сравним с рухването на Корпоративна търговска банка и актуалното рухване на застрахователна компания „Олимпик“. Защото в случая с КТБ губят само вложители, а в „Олимпик“ само потребителите, а при Търговския регистър губят всички частни компании, които имат отншение към развитието на икономиката на страната“, обясни Октай.

Затова той задава следните въпроси:

„Има ли в българския парламент опозиция и защо те не свикват извънредно заседание на народното събрание и прекъсване на ваканцията? Къде са БСП и къде са ДПС?

Има ли президент на България, който отговаря за националната сигурност, при условие, че със седмичния проблем на търговския регистър, се нарушава тя?

Има ли извънпарламентарна опозиция, която да призове гражданското общество както в Румъния, за да се прекъсне отпуската и да се свика извънредно заседание на парламента?

Има ли медии в България, които вместо да ни занимават с удавените деца във Варна и магистралата в Генуа, да информират гражданското общество за сериозността на проблема, който касае бизнеса и икономиката на страната? „

Според Октай най-лошото в случая е, че в изявленията на Бойко Борисов и хората около него, прави впечатление за посредственост и некомпетентност и неразбиране на тревожния проблем, който касае националната сигурност.

„С изненада наблюдавам мълчанието на всички отговорни институции като прокуратура и ДАНС, които би трябвало да имат спешно отношение към проблема. Най-тъжното, което чух е, че Борисов няма да пипа ръководството на търговския регистър и правосъдното министерство, за да решат кризата. От опит знам, че тези които са предизвикали кризата, по-ското ще я потълят, отколкото да я решат. Това решение прави Борисов съучастник на тази криза“, заяви Октай.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ