От последните минути: Левски договори голям трансфер с хората, които държат Манчестър Сити

28

“Левски” договори пристигането на основна трансферна цел на Станимир Стоилов – 20-годишния офанзивен полузащитник Филип Кръстев. Юношата на “Славия”, чиито права са собственост на компанията, притежаваща “Манчестър Сити” – “Сити Футбол Груп”, е очакван в лагера на “сините” в Турция, за да започне подготовка с “Левски”. Очаква се Кръстев да играе на “Герена” под наем до края на календарната година, след което може да има ново предоговаряне.

Филип Кръстев се превърна в цел №1 на“сините” след раздялата с Борислав Цонев. Макар Станимир Стоилов да реагираше предпазливо относно възможностите Кръстев да дойде в клуба му заради сложната финансова ситуация, все пак се стигна до благоприятна развръзка. А водещ мотив за играча е шансът да поднови възхода си след настоящия застой в Европа.

Кръстев бе купен през юни 2020 г. от компанията, притежаваща “Манчестър Сити”, като веднага бе преотстъпен в белгийския “Ломел”. Последва период под наем във френския “Троа”. Към момента младежкият национал на България е в нидерландския “Камбур”, но от 20 мача от началото на сезона в Ередивизи той е участвал само в три срещи, като и в трите случая влиза като резерва (съответно 19, 8 и 11 минути преди края на редовните 90 минути). Кръстев има и два мача с 1 гол като титуляр за купата.

Договорътза наема му в “Камбур” ще бъде прекратен, за да се подпише преотстъпването в “Левски”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ