Генерал Гном нападна Асен Василев, скрит в Пловдив: В безпрецедентна ситуация сме!

7 Dni Bulgaria24.01.2022
payimage-512794 (1)

Само два пъти в 30-годишната история на демокрацията държавният бюджет е приеман след Нова година – веднъж през 1993 г. и втори път през 1997 г. В безпрецедентна ситуация сме.

Така зам.-шефът на парламента и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасов атакува в Пловдив некадърната политика на финансовия министър Асен Василев.

Припомняме, че, ако не беше бюджетът на ГЕРБ от миналата година, който сега да примеат управляващите, държавата щеше да изпадне в тотален хаос.

„Късното приемане на бюджета ще затрудни работата на държавната администрация“, каза Атанасов.

Миналата седмица парламентът прие закон, с който се удължава действието на бюджет 2021 до края на март т.г. „Отделно чуваме заявки от финансовия министър, че той ще предложи актуализация през юли. Разбира се, управляващата коалиция е консолидирана и всяка една от политическите сили в нея ще направим съответни предложения между първо и второ четене, ако има разминаване в приоритетите“, намекна за противоречия Атанасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ