Съветник на Радев се гаври със САЩ: Навиват пружинката, дразнят руската мечка и сега ще видят!

payimage-503724

Пружината се натяга сериозно от Запад по посока на Изток – Русия е притискана все повече в сърцето на нейните територии. Така скандално в „Лице в лице“ президентският съветник Иво Христов коментира напрежението по оста САЩ-Русия заради Украйна. 

По думите му в Източна Европа Вашингтон е изградил буфери за сигурност в бившите съветски република, в България включително.

„След това бяха отнети територии, принадлежащи към Съветския съюз – в Прибалтика, беше направен опит за отнемането на Украйна, който се случи с преврата от 2014 г. (…) Русия беше притисната до стената – или трябваше да обяви капитулация, или пружината да започне да се разтяга в западна посока“, каза социологът.

Според него със събитията в Беларус през миналата година е направен опит „да се обкръжи Русия“, но заради неуспех е задействан казусът с Украйна.

„Украйна има една функция – да служи за ръчкане на руската мечка и да служи за военни инсталации там, което може да стане по два начина – фактически или юридически. Ако сложите ракети в Харков, полетното време до Москва е под 5 минути“, посочи той.

Относно темата за обединение между Запада и Индия, проф. Христов коментира:

„САЩ си търсят момче за бой срещу Китай. Целта е при бъдещ конфликт е Китай да бъде отрязан от неговите комуникации в Южнокитайско море, откъдето получава 60% от петролните си доставки“.

Според него има потенциал тази година Китай да реши Тайванския проблем.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ