За всички пострадали шофьори! МВР отсече: Няма да глобяваме засегнатите от „Олимпик“, но това ще продължи…

КАТ полиция

В първите няколко дни няма да глобяваме шофьорите, които ни представят застрахователна полица на „Олимпик“. Това каза гл. инспектор Росен Рапчев, началник „Пътен контрол” към „Национална полиция”, във връзка с отнетия лиценз на кипърската застрахователна компания „Олимпик”.

Напомняме, че от утре, 17 август, клиентите на ЗК „Олимпик” са без „Гражданска отговорност”, поради отнемането на лиценза на застахователя от Кипър.

Рапчев поясни пред „Фокус“, че съгласно Кодекса на застраховане, всяко едно МПС и всеки един водач трябва да имат сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

„Когато такава застраховка вече не е активна, ние съответно няма как да не предприемем своевременни действия. Реално погледнато, в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите, ако ни представят полица на „Олимпик“. В първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим и да им дадем възможност да си сключат застраховка“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ