Ужасна трагедия! Бременната в осмия месец Искра издъхна насън, аутопсия показа…

image

Тумор в мозъка е довел до внезапната смърт на 29-годишната Искра Й. от Велико Търново, бременна в осмия месец. Това са първите данни от извършената в сряда аутопсия. Жената не знаела да злокачественото образувание, а симптомите за него често се припокриват с характерните за бременността неразположения.

Според медици, ако туморът е бил установен по-рано шансовете за оцеляване на бебето са били реални. За починалата това била втора бременност. Искра Й. и съпругът й се радвали на 5-годишно момченце и с нетърпение очаквали появата на новия член на семейството. В сряда обаче следобедната дрямка в жилището на 29-годишната жена в квартал „Колю Фичето“ се оказала фатална. Майка й не успяла да я събуди и потърсила спешна медицинска помощ на телефон 112 в 16:30 часа. Линейката дошла веднага, но екипът не успял да я реанимира, за да се направи опит да бъде спасено поне бебето, защото към момента на пристигане вече била издъхнала.

Домът на Искра Й. е посетен от полицията и съдебен лекар, които не установили следи от насилие. По случая е образувано следствено дело за причинена смърт по немарливост, което ще установява дали бременната е издъхнала от тумора или друг здравословен проблем, пропуснат от наблюдаващия акушер-гинеколог бременността, пише „Борба”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ