Гнусна гледка! Вижте клозета на Южното Черноморие – еколозите може да кандидатстват за Гинес (СНИМКИ)

Поморие плаж

Най-интимното, съкровено и приказно красиво място на Южното Черноморие, което няма как да бъде сбъркано или подминато, защото отговорна институция е поставила табелка за точното му местонахождение, засне екип на бургаския сайт Флагман.

Отправната точка е между култовия плаж „Бамбо бийч“ и ваканционния комплекс „Созополис“, от лявата страна на главния път в местността „Буджака“. Наречен Райски от родителите, бабите и дядовците ни, какъвто явно е останал в тяхното съзнание, заливът днес като гледка може да предизвика у зрителя само отвращение.

Дълго през годините закътаното заливче  под гъста амфитеатрална гора бе любимо място на влюбените, но състоянието до което е докарано днес, би отблъснало и най-непретенциозния скункс. Едва ли има друго място по-мръсно по брега на българското Черно море.

Пясъчно-мидената ивица с дължина около 300 м явно не е чистена от години, въпреки че всяка пролет, а тази година и в началото на лятото разни екологични организации се тупат по гърдите, оповестявайки акция след акция по почистването на Райския залив.

Мръсотията е невъобразима и е натрупана от доста време. Някой находчив собственик на семейно хотелче наоколо си е направил и нелегален каптаж за чиста природна вода – с помпа и маскирано с дървена скара (виж последната снимка).

Крак на нормален летовник тук няма къде да стъпи, защото трябва да броди сред разлагащи се боклуци от храна, картонени опаковки, пластмасови бутилки, парчета плат и други отадъци.

За отбелязване е, че върху скалите от години има няколко дъсчени бараки с неясен статут, в които пребивават хора с манталитет далеч от цивилизованото разбиране за природосъобразност. Екипът ни видя върху скалите пред бараките и върху импровизирания кей  петима мъже, които бяха заринати в боклуци, но това не има правеше никакво впечатление:



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ