Разкриха го: Фирма от Дубай платила 305 000 долара, за да получи наркоса Брендо турски паспорт

7 Dni Bulgaria27.01.2022
payimage-341820

Прочуият нарко барон Евелин Банев-Брендо има и турски паспорт. Това твърди истанбулското издание “Бакъркьой” и прилага снимки на документа. Информацията беше публикувана първо във вестник “България Днес”.

“Бакъркьой” се позовава на информация от собственик на петролна компания. Той твърди, че бивш служител на националната разузнавателна агенция, посочен като Мустафа Б., е съдействал за издаването на паспорта на Брендо.

Мустафа имал контакти с високопоставени служители в държавата и лобирал за Брендо, който преговарял за убежище в Турция от януари 2021 г. Твърди се още, че Мустафа Б. е получил общо 305 хил. долара в брой, а плащането е от фирма в Дубай.

Брендо броил 305 000 долара за турски паспортНовиниИнформация

Намесено е и името на Симо Карайчев, който е брат на Брендо и беше подсъдим с него за пране на пари от наркотрафик в България. Според източниците на “Бакъркьой” Евелин Банев е упълномощил Карайчев да го представлява в Турция. Братът дори бил регистриран като клиент в една от адвокатските колегии в Истанбул.

Твърди се, че всички документи по издаването на документите на Брендо са фалшиви, включително и историята в заявлението.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ