Професор стресна Кирил Петков: Ще излязат на площада да ви гонят много повече хора, отколкото ГЕРБ

7 Dni Bulgaria28.01.2022
кирил петков 4

Проф. Боян Дуранкев – икономист и преподавател в УНСС, даде интервю за Трибюн.бг за закъснелия бюджет 2022, който предстои да бъде приет, неговите подводни камъни и реални ползи.

Професорът прогнозира огромни проблеми за правителството на Кирил Петков.

Каруцата на правителството е твърде претоварена с обещания, включително тези утопични четири-пет моста на Дунава, три тунела под Стара планина. Изобщо обещанията са толкова утопични, че няма как да се изпълнят и правителството ходи не по въже, не по тънък лед, а по човешки косъм, и може да падне много лесно, ако сгреши в някое от своите обещания, поведения. И този път много повече хора ще бъдат по площадите, отколкото бяха при управлението на ГЕРБ, СДС, ДПС предните години. Да не говорим за този по-висок таван на дълга от 7,3 милиарда лева и дефицит от над 3%, а именно 4,1%, които са заложени. Това означава, че отлагаме влизането в Еврозоната най-рано след 2026 година евентуално, когато ще ни позволят да приемем еврото. Въобще тази година е на тежки сътресения и на най-голямо изпитание за България след 1990 година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ