Чалга легенда проплака: Политиците извършват геноцид над пенсионерите! С 200 лева кой нормален ще се оправи?

money-levove2

Легендарният певец Димитър Андонов, известен на широката общественост като Хисарския поп, е бесен на родните управници, че получава 200 лева пенсия. „До никъде не стигат тези пари. Всеки месец давам 150 лева за лекарства, тъй като от години имам проблеми с краката и се нуждая от болкоуспокояващи. Жена ми също взема 200 лева пенсия. А сега е болна на легло и трябват грижи и за нея. Кой нормален човек може да се оправи с толкова малко пари?! Добре, че хората още ме обичат и от време на време ме канят на участия, за да припечеля някой лев допълнително“, сподели Андонов.

Хисарския поп призна, че никога не е бил алчен за пари, но животът е труден. В зората на демокрацията сложил 100 000 лева в банка, но тя фалирала и той изгубил парите. Въпреки това успял впоследствие да си стъпи на краката.

Изпълнителят е написал нова песен, в която изобличава българските политици и се закани, че скоро ще я представи публично и вярва, че ще стане голям хит. „Имам над 100 нови песни, които чакат да бъдат издадени, но трябват средства. С мъка живеем този живот. И едните, и другите политици са за бой. Всеки гледа да захапе кокала и извършва геноцид над пенсионерите. Българските политици са мръсници и крадци, които гледат единствено своите интереси. Сядат на депутатския стол за 4 години, за да оправят своя живот, и изобщо не мислят за народа“, добави Хисарския поп.

Андонов признава, че по управлението на Тодор Живков е живял доста по-добре. Сега поне е щастлив, че през всичките тези години жена му е до него и в добро, и в лошо не го е изоставила. „Златна жена имам! Тя управлява цялото домакинство, тя разпределя бюджета, тя върши всичко. Като изкарам някой лев хонорар от участие, веднага й давам парите. Тя ги разпределя правилно. Няма друга такава къщовница като нея. Като пея по кръчмите, идват млади и засукани момичета да се снимат с мен. По 40-50 снимки си правят на вечер с мен. Но жена ми не ревнува, тя ме разбира напълно“, каза още изпълнителят на хита „Дай си сърцето“ пред столичен ежедневник..

Андонов е считан за един от основателите на попфолка в България. През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп – свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ