Скандал! Сърбия намеси и България в организирането на „атентата срещу Вучич“

Александър Вучич, Бойко Борисов

Властите в Сърбия забъркаха и България в „готвения атентат срещу президента Александър Вучич“, предаде БГНЕС.

В информацията, разпространявана от местните медии, се твърди, че „по заповед на лидера на черногорската престъпна група „Кавачки клан“ Радойе Звичер в България е изпратен снайпер, с който е трябвало да бъде убит Вучич. „Черногорската групировка изпраща снайпера от Словакия в България.

Оттам той е трябвало да бъде взет от професионален убиец, нает за атентата срещу Вучич през февруари тази година. Става въпрос за професионален убиец от чеченски произход“, пише проправителственият таблоид „Ало“. Същата информация се разпространява и от другите близки до властта медии като „Информер“ и „Сърбия Данас“. Всички те се позовават на „източници от разследващите органи“.

Според тях, черногорската мафия е наела 15 души за организирането на атентата срещу Вучич. Те са имали за задача да следят движението на президента и да се грижат в Чечня за убиеца. Планът обаче се провалил поради „информацията от Европол до сръбската полиция“. В публикациите се твърди още, че „за ликвидирането на сръбския президент убиецът щял да получи 1 млн. евро, защото ставало въпрос за професионалист, който е минал през бойните полета. Той е бил нает лично от кума на Звичер Мики Плави – Дебелият, който бе част от престъпната група „Пинк пантер“. Смятаният за близък до Вучич главен редактор на „Информер“ Драган Вучичевич, Звичер е искал да отмъсти на сръбския президент, защото „той е разбил наркомрежата му в Сърбия и региона“. В информациите подробно се разказва как пушката е открадната от секретните складове в Братислава и след това е прехвърляна през няколко държави в Европа, за да стигне до България.

БГНЕС припомня, че от няколко седмици в сръбските медии се разпространява информация за поредния готвен атентат срещу Вучич. В тези твърдения се включи и бившият съпартиец на Вучич – лидерът на Сръбската радикална партия Войслав Шешел, който лично посочи като организатор Звичер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ