Ето я студентката ни по медицина, която изкара огромен късмет при трагедията в Генуа (СНИМКИ)

Генуа1

Майката на красивата студентка по медицина Виктория Минчева, която се размина на косъм от рухналия виадукт в Генуа, разкри подробности за щурия късмет, който е извадило момичето й. Чаровната пловдивчанка, която е изкарала 5,80 на изпита в Медицинския получила като подарък от родителите си екскурзия до Италия.  Виктория, която е изкарала 5,80 на изпита в Медицинския получила като подарък от родителите си екскурзия до Италия. С нея тръгнала и приятелка.

„Отпътуваха с пряката линия от Пловдив до Бергамо. Оттам са отишли в Милано, откъдето са се качили на автобус за Генуа”, разказа пред „Марица“ майката на Виктория – Зорница Минчева, която работи в авиобаза „Граф Игнатиево”.  Бащата на Виктория е търговски представител на чуждестранна фирма.

Когато двете млади българки поемат с буса от Милано за Генуа, времето станало много лошо.

„Обади ми се по телефона, за да се оплаче от дъжда и от това, че той ги е забавил с половин час”, разказва майката Зорница. Точно тук става чудото. Час, след като Виктория се оплакала от дъждовното време, тя пак се обадила на майка си и й казала: „Спасихме се по чудо! Ако времето не ни беше забавило, може би щяхме да сме от тези, които загинаха на виадукта”.

„Беше много развълнувана и веднага попита, кога е празникът Успение Богородично. Казах й, че е на следващия ден”, разказва Зорница Минчева.

Малко след сгромолясването на виадукта всички возила спрели. Никой от италианците в буса не говорил английски. Двете български момичета обаче чували да се повтаря думата „Катастрофа”.

„Чакали са много дълго време, после са дошли полицаи и съобщили на пътниците да слязат и да се върнат обратно пеш. Магистрала е била задръстена със спрели коли. Нашите деца са се върнали и са се качили на друг рейс за Генуа. Когато минавали по един успореден на този мост, видели истинския ужас на катастрофата. Пак ми се обади и каза: Мамо, ние можеше да сме там!”, разказва пловдивчанката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ