След морето! Здравни инспектори погнаха и нощните заведения в Благоевград

zavedenia

Здравни експерти от Регионалната здравна инспекция в Пиринско започнаха проверки за шум от увеселителните заведения в Благоевград, пише „Струма“.

„Контролът е превантивен, с предприетите мерки в момента уведомяваме собственците на заведения, които са с открити площи и ги използват като лятна градина през този сезон, че влиза в сила забрана за озвучаване между 23,00 часа и 8,00 часа, като досега забраната беше до 07,00 ч.”, поясни началникът на отдел „Държавен здравен контрол“ инж. Йорданка Янчева.

Тя допълни, че проверените обекти на територията на Благоевград само за една вечер са пет, всички са с открити площи.

„Общоизвестно е, че шумът оказва неблагоприятно въздействие върху човешкото здраве, това налага да се осъществява контрол върху нивото му в населените места. След 23,00 часа собствениците се задължават да спазват действащата нормативна уредба за шума”, каза инж. Янчева.

Предстои последващ контрол с проследяване на предписанията на здравните инспектори за спазване на определените показатели. Текущи проверки се осъществяват по жалби на граждани, като се извършват измервания.

Снимка: Pirinsko.comЗа нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ