ГЕРБ иска оставката на председателя на Комисията по енергетика

Росица Кирова

Искаме оставката на председателя на Комисията по енергетика. Това каза депутатът от ГЕРБ – СДС Росица Кирова по време на брифинг в Народното събрание във връзка с отказа за включване в дневния ред на парламента предложението им за помощ на общините, училищата, университетите и храмовете за справяне с ценовата криза в енергетиката, предаде репортер на БГНЕС

Росица Кирова от ГЕРБ обяви, че е голямо разминаването в дневния ред на това Народно събрание с дневния ред на обществото.

„Не само правителството не работи. Не работят и комисиите. Вчера Комисията по енергетика завърши в 12 ч.“, каза тя и отчете, че докладът от комисията е можел да стане вчера след обяд. „Това не се случи. Работата на комисиите се организира от нейния председател. Смея да кажа, че те не работят, когато има предложения, които са изключително важни за всеки един български гражданин. Ние искаме оставката на председателя на Комисията по енергетика“, каза още Кирова.

Колегата й Жечо Станков също направи коментар.

„Днес сме свидетели отново на престъпно нехайство на Народното събрание в лицето на управляващите и на председателя на Народното събрание. Има една основна тема, която интересува и е в дневния ред на българските граждани и тя е свързана с кризата с цената на енергоносителите. Днес от нашата парламентарна група внесохме законопроект, с който искаме да решим проблема на общини, детски градини, болници, старчески домове, храмове, които не знаят как ще си платят януарската сметка, чийто падеж е буквално след броени дни. За сметка на това в дневния ред виждаме изслушвания на КРС, законопроекти, които не са гласувани от този Министерски съвет, а са подписани от Стефан Янев. С други думи те въобще не отговарят на изискванията да са в дневния ред“, заяви още Жечо Станков.

Той обяви, че не се бори тези, които са подкрепили ГЕРБ да имат осветени улици, а за всички хора. „Министерството на финансите с нарочно писмо организира този режим на тока, като казва, че общините имат право да ползват средствата, колкото са ползвали януари миналата година“, каза още Станков.

Александър Ненков от ГЕРБ – СДС посочи, че два месеца в 47-ото Народно събрание нищо не се случва. „Явно колегите от мнозинството или не разбират същината на проблема, или го правят умишлено. Оставам с впечатлението, че за тях това е една пиар акция“, каза още Ненков.

Според него управляващите не наказват кметовете на ГЕРБ, а обикновените граждани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ